Història

L’any 1994, va néixer a l’eixerit poble de Jesús, l’Associació Cultural 7 Cervells, amb un objectiu ben clar: LA FORMACIÓ D’UN GRUP DE DIABLES. Encara que amb el pas del temps, com us anirem mostrant, hem esdevingut molt més que això, que ja era prou.

7 Cervells

Una colla de joves ens vam agrupar fa uns quants anys per fer quelcom innovador. Els principis van ser durs però l’ajuda de les entitats del poble i les ganes de treballar del jovent van fer que tiréssim endavant, tot i no haver tradició de foc a les nostres Terres. La prova està en què en menys de mig any, ja teníem la nostra primera actuació com a Ball de Diables. Des de llavors fins ara hem aconseguit arribar fins als quasi 150 socis (que es diu aviat), millorar la indumentària, reforçar els estris dels nostres espectacles (així com forques, carro, ceprots, timbals i xankers), disposar d’una gran varietat de dracs (sobretot l’especatcular Hydracus), 2 remolcs totalment personalitzats i consolidar el nostre grup, amb més de quaranta participants, com un dels més coneguts, nombrosos, espectaculars, sorollosos i xaladors de les Terres de l’Ebre.

Aplec de cultura Catalana a Malmö

Cal destacar les nombroses actuacions realitzades durant tots aquests anys per tota Tarragona, Baix Maestrat, Franja de l’Aragó, Nord de València, Barcelona i ser considerada, com una de les millors colles de Diables de les Terres de l’Ebre.

Arribant al punt culminant, però no definitiu, l’any 2006 quan vàrem ser escollits per representar a la ciutat de Malmö (Suècia) al Poble Català a la trobada internacional de la Cultura Catalana organitzada per d’Adifolk.

Reconeixements públics:

  1. Premi Projecte Jove Tortosa, 2005
  2. Finalistes jesusencs de l’any, 2005
  3. Representants de la cultura de la cultura catalana de foc a Malmö (Suècia), 2006
  4. Jesusencs de l’any, 2010
  5. Guanyadors Ebrelíders, 2010
  6. Guanyadors Projecte Jove Baix Ebre, 2012
  7. Guanyadors II Concurs enceses Ciutat de Tortosa, 2012
Català
Castellano
English
Deutch
Français