Bestiari

HYDRACUS 

 L’any 2009, vingut dels inferns ens va arribar el regal per commemorar el 15è Aniversari de l’Entitat: Hydracus

 Jesusencs set cervells: sis d’aigualits i un de podrit“, aquest és el malnom dels habitants del nostre Poble: Jesús. Amb aquesta idea es proposa un drac de set caps. Els caps són de dimoni i estan organitzats pensant com si cada cap “vomités” l’altre cap. Aquesta forma cefàlica semi humana fa el drac més inquietant i terrible. 

El drac té forma de serpent, ja que és l’origen dels dracs, són rèptils i es relacionen amb el simbolisme de la serp com el mal, el diable que va atemptar contra Eva convertit en serp. El drac a Catalunya formava part d’un entremès medieval de la processó de Corpus que representava l’infern. Per tant, la relació infern-diable-serp-mal és coherent amb la simbologia del drac. També la serp recorda la forma d’un riu i sobretot la forma del riu Ebre en lo seu tram més baix. Un riu Ebre que tan marca a la nostra gent. 
 Les potes estan repartides per tot el cos i donen vida a la serp enrotllada i unes característiques més humanitzades. Són potes primes, amb nervi i tensió. 

El nom del Drac prové de la mitologia grega. La Hidra era un antic i despietat monstre aquàtic cetònic amb forma de serp policèfala (també tenia set caps i si se li tallava un sortien dos més) i alè verinós a la qual Heracles va matar en el segon dels seus dotze treballs. 

El seu cau era el llac de Lerna al golf de l’Argòlida (prop de Nauplia) i sota les seves aigües hi havia una entrada a l’Inframon que la Hidra guardava. 

Així doncs, Hydracus prové d’una doble vessant: 

 Per una banda té un origen “real”: relacionat amb els 7 Cervells (mal nom dels jesusencs) i amb la simbologia de la serp (com primera forma de mal) que coincideix amb el perfil del riu Ebre, junt amb un altre d’origen mitològic: Hidra, un monstre aquàtic amb forma de serp policèfala (també amb 7 caps) que guardava l’entrada a l’Inframon, o el que seria en l’actualitat, els Inferns.

 FITXA TÈCNICA

Material: Fibra de vidre 

Any de construcció: 2009

 Pes: 75 Kg

Constructor: Dolors Sans 

 Mides Llargada: 380 cms. Amplada: 160 cms. Alçada: 260 cms.

  +FOTOS: https://picasaweb.google.com/7Cervells/HYDRAKUS#

VIDEO: HYDRACUS en ACCIÓ

EL BOTI

Els mateixos membres de l’entitat vam construir i moldejar la nostra bèstia de foc ‘el Boti‘! El Boti es un drac fabulós del que tots els xiquets/es del poble estan fascinats! 

Diables gegants 

Éssers dimoníacs gegantins que vigilen des de les altures del Mal totes les desgràcies terrenals. 

El Bacus 

L’any 2005 vam acabar la construcció de “Bacus”, un drac que pels seus punts de foc i la seva alçada es converteix en la bèstia de major vistositat que tenim a l’entitat. 

La Cabra 

La cabra es un altre dels nostres animalons que ens acompanyen als nostres correfocs. Construida al 2004 per components de la nostra colla, s’ha convertit sens dubte en una de les criatures mes entranyables dels 7 cervells.  

Català
Castellano
English
Deutch
Français