UNA TROBADA BESTIAL

La Trobada fou un èxit a tots los nivells: organitzatiu, d’espectacle, de convivència, d’acceptació del públic, de compliment dels objectius establerts…en definitiva, una gran Diada Festiva que va congregar més de 1000 persones entre públic i participants.

La tarda va començar animada amb nombrosos xiquets i xiquetes que van participar dels tallers infantils de l’Esplai 7C i van disfrutar de l’imprevisible Mag Ignasi. Paral·lelament, les bèsties s’anaven plantant al Pati de la Immaculada i un sortidor de cervesa servia per a calmar la set després de tants llargs viatges i a més, a l’Infern fa molta calor! El degoteig de les colles i dels participants era constant i imparable. La Trobada agafava forma i ja no havia marxa enrere. Arribant l’hora del sopar, on mos congregarem 450 participants a la zona adjacent a la Masia per a gaudir d’una fideuada boníssima, cuinada pel mestre Jordi Curto.

Recuperades les forces, una cercavila molt participativa amb totes les gralles i percussions de les colles marcava el preludi del grandiós espectacle que s’aproximava. Una gran concurrència s’abarrotava al voltant de l’Església de St. Francesc per no perdre detall del muntatge inicial interpretant la llegenda d’Hydracus. El campanar era un invitat de pedra que no va poder evitar participar de la Trobada, contribuint en imatges de llums i de colors que retindrem a les nostres retines durant anys, ajudant al descens dels 4 àngels caiguts i protegint les bruixes ballarines embogides per l’elixir de la maldat.

Després del recorregut pels carrers del Poble, un col·legi ple a vessar, esperava ansiós els lluïments individuals de les Bèsties. I aquestes no van defraudar. Entre bèstia i bèstia, 2 dimoniets informaven i animaven l’entrada de cada una. Així, una a una, van anar desfilant les 14 bèsties davant l’admiració del nombrós públic assistent.

L’apoteosi final va ser un èxtasi multitudinari a l’encesa col·lectiva. Simplement espectacular disfrutar de les 14 bèsties enceses a la vegada i totes les percussions retronant com un de sol i el castell de focs d’horitzó. Una altra imatge per recordar durant molt de temps.

I abans del concert musical de “Los Maleantes”, molt xalador i animat, i de la sessió Dj’s de la família Paredes fins la sortida del Sol, es va agrair la col·laboració de tots aquells que van fer possible la Trobada fent-se entrega d’un detall commemoratiu a totes les colles. Esperem que quan lo veiguen d’aquí un temps se’ls hi dibuixe un somriure a les seues cares.

La nota negativa va ser la impossibilitat de participar la Víbria Jove d’Igualada degut a un problema mecànic en el transport, encara que en representació de la colla va venir la seua percussió, un gest que demostra la implicació de les colles de Bestiari.

Per contra, un dels millors premis va ser rebre los agraïments del públic, però sobretot de moltes colles, que fins i tot es van oferir per a participar en properes edicions.

En definitiva, un èxit bestial i més tenint en compte que era el primer cop que organitzàvem un esdeveniment com aquest i el primer cop que es feia alguna cosa semblant a Jesús. La gran acceptació del públic, de les colles i dels propis 7C deixa una porta oberta per a edicions futures…però potser molt futures.

Com sempre, acabar amb els agraïments a tots aquells que van fer possible aquesta Trobada, als Patrocinadors: la Diputació de Tarragona i EMD de Jesús i als col·laboradors: Pub la Lluna, Bar-Restaurant La Gela, Constructosa SL, Fusteria Fernandez, Fruites i verdures Lurdes, Forn de Carlos Ripollés, Pastisseria Sant Jordi de Tortosa, Peixateria Juanito, Muniato Xou, Ester Besolí, David Garcia, Sisco Paredes (ElectroJulio), Confraria del Sagrat Cor, Mossèn Paco i a la Parròquia St Francesc, Secció Espeleo i barrancs de la UEC Tortosa, Jordi Curto, Pirotècnia Tomàs i sobretot, com no podia ser d’altra manera, a tots los 7C per creure i treballar en esta ara ja realitat.

I recordeu que podeu dir orgullosos: “Jo també vaig assistir/participar de la Iª Trobada de Bestiari Mitològic dels Països Catalans a Jesús!”. 

Salut i Foc!!

Ass. Cultural i Juvenil 7 Cervells

Comments are closed.

Català
Castellano
English
Deutch
Français